top of page
energie-geld-.jpeg

Quickscan

Energie

Armoede

QuickScan
Energie Armoede

Aanvraag quick scan

Beschikbaar v.a. € 750,- excl. btw

 

Bedankt voor uw interesse!

Schermafbeelding 2022-11-28 om 19_edited.jpg

NIEUW

QUICKSCAN
Energie armoede

Contactformulier

Aanvraag quick scan

Beschikbaar v.a. € 750,- excl. btw

 

.

Bedankt voor uw interesse!

Snel inzicht in de risicogebieden 

Gemeenten werken er hard aan om energiearmoede tegen te gaan. Maar lang niet alle gemeenten hebben zicht op wie getroffen  huishoudens in energiearmoede. Daarvoor zijn gegevens nodig om te bepalen welke huishoudens het hardst worden getroffen, en daarvoor is meer nodig dan alleen inzicht in de financiële situatie.

Energiearmoede laat zich niet in één getal uitdrukken. Het gaat om een combinatie van kenmerken van huishoudens, de woningen zelf en kosten van de oplossingen. Energiearmoede vraagt daarom om samenwerking tussen het sociale en fysieke domein.

Met verschillende indicatoren geven we in deze quickscan inzicht in straten of buurten waar specifieke risico's op energiearmoede groter zijn. Op die manier kan een gemeente prioriteiten stellen en gericht en proactief hulp bieden. 

Wat u kunt verwachten van de quickscan: 

We maken gebruik van de indicatoren die de VNG ontwikkelde en waar het CBS de data voor heeft opgeleverd. Door slim gegevens te combineren geeft de VOE quickscan verdieping voor een hele goede prijs. 

1. Overzichtelijke presentatie. We hebben energiearmoede niet alleen op een kaart gezet, maar dit gecombineerd met samenvattende cijfers en grafieken per buurt of wijk. Op die manier heeft u in één oogopslag alle relevante gegevens bij de hand.

2. Up-to-date analyse uitgaande van prijsplafond. We hebben enkele indicatoren opnieuw berekend met de energieprijzen zoals vastgesteld voor 2023.

3. Fijnmazigere schaal. Waar mogelijk hebben we de indicatoren berekend per postcode of woning. Op die manier kunt u uw aanpak zo goed mogelijk differentiëren.

bottom of page