top of page

Dashboard

energie

transitie

Samen betekenis geven aan data in de warmtetransitie

Gemeenten zijn volop aan de slag met de warmtetransitie. Waar de transitievisie warmte de route richting aardgasvrij laat zien, worden de uiteindelijke keuzes voor het alternatief voor aardgas en de planning gemaakt in de uitvoeringsplannen per wijk of buurt. Alle gemeenten in Nederland zullen daar de komende jaren mee aan de slag gaan.  

 

De interactieve VOE dashboards geven in een oogopslag inzicht in de relevante data en gegevens in uw gemeente. De dashboards zijn veel uitgebreider dan bestaande datapakketten. Bovendien zijn ze ontwikkeld voor niet-techneuten, dus heel gebruiksvriendelijk en intuïtief en helder vormgegeven. 

 

Met een muisklik krijgt u bijvoorbeeld zicht op de bebouwing en het energiegebruik, kenmerken van bewoners in een wijk en het risico op energiearmoede. Maar de dashboards geven ook inzicht in de kosten voor de bewoners van verschillende technologieën en dus hoe aantrekkelijk een warmtenet is ten opzichte van een all-electric optie.

Anchor 1

“ Met ons interne team hadden we de nodige gegevens al verzameld op wijkniveau. Met het Dashboard van VOE konden we vervolgens heel snel een beeld vormen per straat en per buurt. Het model werkt intuïtief en geeft snel resultaat”.

Pauline Sparenburg, Senior adviseur Milieu
Gemeente Amersfoort

bottom of page